Cum mă relaxez ?

Orașul Intorsura Buzăului, respectiv comuna SITA BUZĂULUI, este un limba de pământ care aparține județului Covasna, dar care este cuprinsă între județul Brașov și județul Buzău, făcând astfel legătura între Ardeal și Muntenia.

Depresiunea unde se află orașul Întorsura Buzăului este cunoscută drept polul frigului din țara noastră, înregistrându-se aici temperaturi de -35° C și chiar -38° C.

Zona este în continuă dezvoltare astfel în ​​anul 2016 s-a deschis pârtia de ski Valea Mare, tot aici există și o herghelie de cai unde se poate călări și dacă se dorește se pot organiza excursii călare.

Printre obiectivele turistice putem amintim:

  • Mânăstirea Sf. Ioan Botezatorul (Valea Mare),
  • Mânăstirea Schimbarea la față (Sita Buzăului)
  • Rezervația de Zimbrii,
  • Zona Urlătoarea (cascadă cu un superb peisaj).

Dacă se iubește plimbarea montană, un traseu de 4 ore conduce la Lacul Vulturilor, se poate ajunge la Varful Ciucas sau pe culmea Mana Dracului, se poate vizita barajul Siriu și monumentul eroilor de la Siriu.

Se organizeaza grup si se poate vedea captarea de apa din izvoarele muntelui Ciucaș (realizata in maramura in al II-lea Razboi Mondial), se poate pescui pe raul Buzau, se pot face plimbari pe traseele din jurul cabanei.

Se poate merge în Brașov la Parcul Aventura sau la Paradisul Acvatic.